you're a fallen star


Idag blev det inte alls lika mycket solande som man vanligt. Ledsnade helt totalt efter två timmar och tog en promenad istället. Nyckelmannen åkte helt otippat förbi oss och skrämde skiten ur mig när han tutade. Jag som gick i min egna lilla värld och tänkte på blommor och såpbubblor. Har även ringt min mor idag också. Får väl offra mig en dag om året i alla fall. Ska hoppa in i duschen och åka dit för middag snart. Fasar över duschen än en gång, den här gången har jag bränt mig under rumpan. Jag har en röd liten stjärt nu! (Uh, jag kommer inte kunna sitta ner på jäätte länge nu..). Inget Debaser ikväll, kanske uppsala imorgon och Göteborg på tisdag. Är du redo för mig då Emmapemma?





x

you set the standard for my future


Tröttnäsa nummer ett sitter och lurar med nymålade naglar och ont i fötter efter nya skor. Kvällen har spenderats med att hetsäta pizza, töja ut magarna ytterligare med för mycket godis, prata om allt och inget, lyssna på bra musik och smörja in sig i mängder för att inte vakna imorgon som en enda stor hudflagna. I think I'll make it. Imorgon blir det kanske Debaser för att få röra på rumporna lite. Istället för att bara ligga på en och samma punkt i en park hela dagen, för att sedan flytta rumpan till en annan punkt inomhus när timmarna blir sena.





Men vetni, nästa vecka åker jag till Göteborg till min fina. Och jag kommer må bäst när jag kastar mig i hennes armar!


x

it must have been strange





x

you could tell, by the way i held my gun


Det saknades någon när vi var där ute. Du saknades, och för första gången på länge kände jag ett sug i magen av längtan. Jag saknar dig. Även om du är en odräglig bortskämd skit, så hade du dina bra sidor. Vi hade våra bra stunder, och när dom väl var bra då var dom bäst och allt utöver vad bäst står för. När vi tre låg ihoprullade i ett virrvarr av ben armar och skratt så var det ett par ben och ett par armar som lyste med sin frånvaro. I alla fall för mig. För när det gällde oss fyra (det var ju alltid vi fyra, och vi var ju så bra tillsammans då) så var det du och jag. Hon och han, du och jag. Men jag vill egentligen inte sakna dig, för chansen att vi någonsin skulle prata igen finns inte. Så jag vänder andra kinden till, skrattar åt dom tiderna men ser inte bakåt mer än nödvändigt. Jag halkade till på bussen hem däremot. Jag vet inte om något slapp igenom på min röst när jag pratade om det, men han förstod nog. Men jag låste mig efter det, jag låste in det som hade rymt lite tillfälligt.


x

no one is to blame


AH, bränd bränd bränd bränd. Ja, gissa vad jag har gjort? Bränt mig ja. Åkte ut till Josefins söta lilla stuga och spenderade kvällen med att grilla och dricka vin. Och fjanta oss. Vaknade sådär oanständigt tidigt och städade undan gårdagen lite snabbt, åt frukost ute i solen och begav oss till båten. Sedan var det en dag i solen ute på sjön. Och sjön suger. Och bränner. Kom tillbaka sex timmar senare och såg ut som en sprängd tomat i ansiktet, en sne linnebränna och två förstörda knän. Shezus. Blev ändrade planer inpå kvällen som slutade med foto, jordgubbar och vänner i sängen.
Och imorse blir jag väckt av att Moa smsar och sparkar upp mig för att åka och sola med henne. Så, nu är jag ännu lite mer stekt. Och om ni ser ett vandrande trafiklyse ute på stan så är det tillåtet att skratta. Det är bara jag. Var mindre trevligt att bli halvt antastad när man söker upp en privat buske för lite kvinnogöra. Men han var ju trevlig och åkte efter oss med bilen när jag glömde mina nycklar i parken. Så det får väl väga upp. För den här gången. Anyhoo. Ikväll blir det lördagsgodis, pizza och glass med bär på Moas balkong. Kanske ska vi måla lite naglar också. Fan vad skönt. (Jag tror jag har en myra i håret..)


x

jag ramlar aldrig hit igen


Jag har gett upp på att försöka få tag i idioten. Har försökt hela morgonen tills nu plus sms igår kväll. Det är fan inte sant. Så, jag lägger ner. Som tur är har Emil en extra sovsäck till mig. Nu återstår det bara att se om jag överlever seglingsturen. Så dålig kan jag väl ändå inte vara tänker ni nu, men tro mig, jag kan. Så, för säkerhetsskull borde jag ha på mig tre stycken flytvästar och bli fasttejpad med silvertejp mot masten. Oh crap, måste kuta, annars blir det ingen mat innan bussen går!


x

undercover of the streets


Jeez, jag borde sova nu. Men jag har bråkat med datorn ganska mycket just nu, och nu ger jag faktiskt upp. För tanken på vad jag måste göra imorgon slår mig. Jag måste prata med honom. Helvete. Men, som tankarna har vandrat till, istället för att jaga rätt på honom och få min sovsäck en gång för alla kanske jag bara ska våldgästa Josefin eller Emils. Eller så leker jag kokong med en filt. Fungerar det med. Ska ut och fota med Moe igen om.. 8 timmar. Sova var det ja.


x

we're on a roll


Ikväll har vi lekt skogsmullar. Här är lite fina bilder, dom roliga kommer väl antagligen komma dom med om jag känner mig själv rätt.. host.











x

and i'm craving this disaster


"och hon visste att så fort han kom in här,
segerviss med sina ljusa ögon och sin smala kropp
så skulle hon vara förlorad och dras med.
och att lättnaden hon skulle känna
i hans närhet bara var tillfällig.
att hålet i magen aldrig lät sig mättas.
att baksmällan skulle vara så mycket längre än berusningen.
hon förberedde sig på det värsta."


(det kommer aldrig sluta passa in på mig. även om det antagligen aldrig passat så bra som det gjorde då.)


x

singlehanded


Jaha, nu såhär efter duschen inser jag att jag har bränt mig. Jippie. Och hur lätt är det på en skala att smörja in sig på ryggen när det inte finns en käft hemma som kan hjälpa en? Knepet är att kladda lotion på golvet och gnida in sig som en säl, fast ryggliggande då.. Bra va? Om inte annat blir det en kul syn.

.. och nu fastnade jag i telefonen. Borde lägga ner det här inlägget nu.


x

take me with you back to wonderland


Jag doftar utlandet. Eller, så som man doftar när man spenderar dagarna i solen, smetar in sig i solkrämer, badar och smetar in sig i mer solkräm. Och sådär lite bränt som man även doftar, för att man grillar skinnet. Och det har jag lyckats med idag, även om jag har smörjt in mig! Jag ska faktiskt vara mallig nog att visa det här (med en någorlunda värdelös bild), bara för att jag blev så glad. Plus att lagom till att jag kom in och planterade mig på balkongen så gick solen i moln. Ganska lagom, jag måste ändå städa. Ikväll blir det sushi. Och på torsdag är jag medbjuden ut på en heldag i en segelbåt. Och på fredag ska jag ut och visa mina ny/gamla älsklingar för alla som vill se med D. Det blir en bra vecka det här. I can feel it.




x

i feel right at home


Är bara inne för att ladda på iPoden lite, ska ut i solen efter lite frukost. Dags för nötning i solen med fint sällskap, bra musik och en bra bok. Och såklart lite snacks. Vad tror ni om oss egentligen?


x

I’ve written this down with hopes that you'll understand


Okej. Även om jag faktiskt inte vet om du läser här fortfarande måste jag bara säga att allt mellan oss är så fruktansvärt löjligt. Det är en ytterst löjlig situation. Och jag förstår faktiskt inte, var det inte du som föreslog att vi skulle börja om från början? Men sen dog allt bara. Det fastnade liksom vid starten, som aldrig blev någon start på något nytt. Så fick jag det där smset av dig, jag svarade men fick inget mer. Det var den sista gången vi hördes. Sedan såg jag dig på skivan. Jag såg dig undvika mig. Andra såg dig undvika mig. Och helt ärligt så förstår jag inte. För det är klart att jag såg svart då. Det är klart att jag ville börja om på nytt igen, bygga på något som skulle bli vårat igen. Men nu vet jag inte om jag vill det, för vem vill bygga något med någon som vänder sig åt andra hållet? Då gör jag hellre samma sak. Men jag saknar dig. Bara så du vet. Men du om någon vet att det inte har stoppat mig från att gå vidare heller. För man kan inte stå kvar på samma rostiga spik och ha ont föralltid. Men vill du börja om som du sa, eller fick jag allt om bakfoten? För om jag inte fick det, let's try again. Gör om gör rätt så att säga. Eller är hela den här texten en dum idé från min sida bara?


x

do you'd like to see me broken?


Håll hårt i hattarna gott folk, men idag har jag faktiskt jobbat för första gången på ungefär tre veckor. I tre underbara veckor har jag gått utan den där hiskeligt fula västen. Så jag trodde att det skulle bli värre än vad det var. Helt ärligt hade jag det väldigt kul bortsett från att tiden gick långsammare än när man ska titta på mormors semesterbilder från skåne. Och min start på dagen var ju fantastisk, låg och solade på gräset bredvid Wurren. Och när jag nu strippade av mig mina kläder upptäckte jag något väldigt tillfredsställande. Jag har fått linjer efter mina bh-band! YES. I still got it så att säga. När jag var mindre brukade min mamma säga att jag bara behövde se att det var sol ute så var jag svart. Men ju äldre jag blivit desto mer har jag bleknat. Men jag håller tummarna för att det ska hålla sig någorlunda bajsbrunt i några år till.


x

when he hurts you, it's when you feel alive





I was never one to let the chances slip,
with a boy like you at my fingertips.


x

in the reality i'm getting away with murder


Måste ju bara säga att lilla Moe faktiskt har trillat in i bloggträsket hon med. HA! Lite kul är det. Och jag slänger in en bild på oss. Men vi är mest fulla och trötta på väg hem och den är inte så vacker alls. Men den är nog bättre än dom innan hemvägen, dom är lite väl barnförbjudna. (Det låter som porr i oroväckande mängder, och det kanske det är också. I'll leave it at that.)





x

you can't admit


Happyface är hemma igen! Blev middag med ena parten av mitt biosällskaps duo. Trerätters med glass och jordgubbar till efterätt. Not to shabby for Jessica. Snurra runt på nyregnade gator för att möta upp resten av sällskapet, vilket hade ökats på av min Moe! Sprang runt och letade efter en öppen butik som Jocke kunde köpa sina förbannade trisslotter för (som han förövrigt endast vann en tia på) och sedan spenderade vi resten av tiden att leka med spelmaskinerna inne på biografen. Jag kan ju lungt säga att jag kickade rumpan ur Jocke på att köra bil. Även om han då påstår att han "lät" mig vinna. Sak samma, nu blev det en såndär tråkig resumé igen. Vi såg Natt på Museét 2 för att vi inte kunde enas om något annat, jag höll på att kissa ner mig på väg hem och när ljusen tändes inne i salongen hade jag popcorn överallt. Så jag kastade det sista på dom ansvariga för majshavet. Hemgång med en nyfunnen star treck knapp. Mycket bra söndag.


x

it's wrong and it's taking me over


Yo! Igår blev det inte alls hemmaliggande som jag hade tänkt mig, utan jag surfade iväg till mitt älskade söder och spenderade natten som kattvakt med en gammal vän. Inte världens mest igenomtänkta grej med tanke på att jag är allergisk mot katter. Grattis Jessica. Så jag pep iväg ganska fort på morgonkvisten och satt och tryckte på jobbet innan öppning. Såklart med gratisfrukost och jävligt högklassat sällskap. Gled på stan lite med Christin, lekte springpojke till folk på jobbet och nu sitter jag här. Ska ta en snabbdusch, kasta på mig rena kläder och åka in till stan igen. Ikväll blir det middag och bio med två favoritpojkar. Mycket bra söndag, ja!





x

i just lost my mind




(man blir nästan lite kär)


x

when i go out and get drunk, you know i miss you


Ibland kan jag inte låta bli att sakna dig. Även om jag vet att vi aldrig kommer ha den där relationen med varandra igen, om ens någon alls. Det var under din gymnasietid vi blomstrade som mest. Framförallt mot slutet. Vi träffades varje dag, om inte så hördes vi och planerade. Det var en varm vår och du skulle ta studenten. Jag hade fått mitt hjärta krossat och du hjälpte mig hålla ihop mig själv. Vi sov under stjärnorna i en säng på en balkong. Vi rullade runt på din longboard i vasaparken innan staden hade vaknat och åt frukost med kaninerna. Vi sjukanmälde oss och spenderade dagen på skansen. Vi var på 40års fest hos min mamma och pussades i smyg på balkongen. Vi klättrade upp på ditt tak och såg solen gå ner efter en alldeles för lång kväll. Vi skrek åt varandra i telefonen flera gånger. Vi grät och made up ännu fler gånger. Vi drack bort våra sorger i din båt i garaget. Vi lindade in varandra i varandras närhet. Jag kröp alltid nära för att få tröst av dina armar. Allt gick sönder när dina känslor växte till den kärleken jag inte hade för dig. Den jag hade haft men som jag växt ur på grund av att den var obesvarad. Jag reagerade fel och ville ta sönder allt som var bra för mig. Vilket resulterade i att jag tog sönder dig. Och du lät mig. Du gjorde så att vi bara gick sönder mer. Så vi började hata varandra. Resten vill jag helst inte tänka på. För jag saknar våra bra stunder. Jag saknar den våren.



x

i can't remember how to forget you


I detta nu tror jag inte att jag riktigt finns. Letar intresse hos människor där jag underliggande vet att det inte finns något att intressera sig i. Ångrar mig oftast för sent och springer åt andra hållet. Sovsällskap har vart överskattat de senaste gångerna, jag sover nog hellre själv. Har ingen egentlig lust till att göra något heller. Längtar mest till sommar, på riktigt. Hoppas på peaceandlove och PIP. Väntar på att greklandbiljetterna ska trilla ner i brevlådan. Drömmer om den där oresonliga kärleken som bara verkar existera när solen står högt på himlen och dagarna är ljusa långt in på kvällarna. Den kärleken man inte förstår någonting av, men som man bara trasslar in sig mer och mer i tills man ligger blödande och lycklig på en skogsväg någonstans. Det ska kännas att vara lycklig. Annars är det inte på riktigt.

Det jag tänker på när jag skriver ner det här är bara han. När jag satt med hopplöshet i kroppen och klappade min vän på ryggen när hon kräktes på trappan utanför konserthuset. Plötsligt var hon inte kvar under min hand längre, jag sköt efter mest för att jag inte ville att hon skulle falla och slå sig fördärvad mot gatstenarna och där var han bara. Och det visade sig att det var jag som skulle falla den natten, och slå mig fördärvad mot dom kalla stenarna. För det var aldrig lätt med dig. Jag ville ha dig när jag inte kunde få dig, och alla gånger däremellan. Men kom du för nära då ville jag bara vara så långt borta från din kroppsvärme som möjligt. Det slutade i något trasigt som varade i flera år för mig. Men det som nu har stigit ur askan av det som var är att du är något av ett personligt valium för mig. Med dig kan jag falla ner i ett svart hål och bara för ett tag glömma allt om vad jag heter och vem jag är. När du spelar på din gitarr, leker med mitt hår eller bara ligger med huvudet i mitt knä. Men jag säger inte att du driver mig till vansinne vissa gånger heller, men det blir en balans mellan allt det andra. Och det behövs, det är det som får mig att vilja ha kvar dig i mitt liv, i mitt huvud. Det är det som får mig att ringa till dig när nätterna är som svartast bara för att försäkra mig om att du faktiskt existerar. Det är därför texterna om dig aldrig kan sluta rinna ut genom mina fingrar och ut på tangenterna. Och den här låten är din för mig.





x

i've been thinking about killing myself


Sitter med Adiam Dymott i högtalarna och försöker mäta mina fötter. Har ont i huvudet och har ett smörpaket på huvudet. Klockan tickar för högt och min mage muttrar efter mat.
Men jag har haft ett par riktigt mysiga dagar. Torsdagen spenderades med att grilla, avslutades med att snarka i sängen hos någon granne där jag sedan blev dumpad av mina vänner. Vaknade till ett mesregn, flydde fältet till lägenheten bredvid och lagade mysig lunch hos Ola. Därifrån tog jag mig till Karin för att prata, baka och äta bort kvällen. Blev även en tur i skogen vilket resulterade i att hela mitt rum doftar syréner och liljekonvaljer nu. Inte mig emot.

Nu lockar en mycket varm dusch, mat och en huvudvärkstablett. So long suckers.




x

and then I shrunk back into my wrap





x

i'm lost and i need to be found


Försöker få sömnen att inta min kropp, men rastlösheten har bosatt sig och jag slår upp ögonen. Det första jag ser är ditt tak. Jag känner din andedräkt mot min axel, din arm som är vårdslöst slängd över mina höfter. Irriterat kränger jag mig bort ur din omfamning. Att du inte kan förstå. Att jag inte kan lära mig. Varför kommer jag hit när det inte är din närhet jag kräver? Varför ger jag in när ditt namn tar över displayen på telefonen? I stillhet hoppas jag att det är någon annan. Jag hoppas på att det du ger mig ska fylla det hålet som har gapat så tomt så länge. Men jag vet att det inte gör det, jag vet att jag bara gör saken värre med att träffa dig. Sakta vandrar jag mållöst runt rummet. Förbi fönstret stannar jag upp och slås av soluppgången. Den skimrar lila och rosa bland dom fluffiga molnen. Det var så jag trodde att det skulle bli. Att få sväva runt på molnen i ett ljusrosa skimmer. Men allt jag fick var att bita i komposthögen. Jag tittar på dig där du ligger, fridfullt sovande och jag kan inte låta bli att känna skulden som biter tag i mig. Skuld över att jag inte kan hålla mig borta, att du inte kan förstå varför jag gör som jag gör. Det spelar ingen roll hur många gånger jag har brutit ihop framför dig, förklarat varje intim detalj till varför jag gör som jag gör, eller hur många gånger du bedyrar att det inte spelar någon roll. Att du inte bryr dig om varför jag är med dig, bara att jag är det. Jag vrider mig för att komma bort från mig själv. För sista gången av alldeles för många ger jag dig en kyss på din bara bröstkorg innan mina bara fötter snabbt bär mig ut i trapphuset och bort från dig.


x

i'm easely bored. is that ok?




island in the sun - Weezer
do you wanna - Joshua Radin
decoy - Paramore
lover I don't have to love - Bright Eyes
sexed up - Robbie Williams
eddie's gun - The Kooks
crying shame - Jack Johnson
sentimental heart - She & Him
supermassive black hole - Muse
flightless bird, american mouth - Iron and Wine


x

well i know that it's a wonderful world


Håller varenda tumme och tå jag har för att jag ska få det där andra festivaljobbet. Säg att jag får åka till Borlänge och se min prins! Och att jag får en festival (eller kanske tillåmed två), med Karin. Just nu känns det mesta bara så förbenat bra. Jag har ett litet nyombonat mysigt rum, jag har än så länge tre resor inbokat, men det kan lätt bli flera, två möjliga festivaljobb till, mina inbundna älsklingar är på väg hem till mig och jag hittar för ovanlighetens skull en massa fina bikinisar. Grekland känns så nära att jag nästan kan smaka saltet från havet.


x

you'll learn to hate me


Jag städar alltid halvnaken har jag insett nu. Det blir så frenetiskt varmt när man springer omkring och donar så som man gör, så varför äckla ner kläder i onödan? Just nu känner jag för att ta en varm dusch, vira in mig i min nybäddade säng och läsa lite. Och även om jag inte riktigt deltar i den här hysterin kring twilight filmen och Robert Pattinson kan jag faktiskt inte stå emot dom där sångerna. Dom inger en känsla av... fridfullhet. Ett lugn som bara lägger sig som en lätt dimma över huvudet. Ska nog göra slag i mina planer nu. Och drömma mig bort lite.




x

stop breathing


Hurtbullarna är på G igen! Känns väldigt bra. Idag blev det en sväng till IKEA och lite prylar med hem. Så nu ska jag fixa och dona i mitt lilla rum, så att jag kan få trivas lite bättre. Kramades lite med J på också. Ska försöka träffas lite bättre innan jag åker. I'm gonna miss you. På riktigt.

Men på riktigt nu, ska jag gå och röja i mitt rum.


x

do i dazzle you?




x

well you've done done me


Nu har jag beställt dom! I inbundet format. Okej, det svider faktiskt lite i plånboken nu när jag har det så pass knapert som jag har det. MEN, like that would stop me. Igår natt spenderade jag min tid hos min D. Fast, natten blev till att sitta i sängen, äta godis ur ett gigantic påskägg, halsa cola direkt ur en tvåliters flaska och titta på sex and the city. Och självfallet så fick jag kramsjukan. Kelsjukan. Whatever, men jag pep många mesiga stön när dom gosade och var så som man är när man är kär. Jag var däremot inte ensam, D fick exakt samma sjuka som mig. Åh, jag vill ha en egen Aidan! Eller Luke. En Aidan som Luke. Perfekt.


x

it's only trouble


Jag tror det är bäst om vi inte hörs något mer. Bäst om jag klipper banden med dig. Jag vill inte älska dig något mer, jag vill inte bli sårad något mer. För det spelar ingen roll om du inte menar det eller inte. Att du inte gör det gör saken så mycket värre. Att du inte förstår vad det är du faktiskt gör trycker mig över kanten. Du vet att efter vi pratat sist nu så har jag fått behärska mig så att mina tårar inte skulle dränka mig och dom runtikring mig. Men det sprack nu när jag kom hem, för våran låt shufflades upp i iPoden. Och jag tror verkligen, att det inte blir bättre än så här. Eller sämre. Men jag tror jag skulle må bättre av att inte älska dig. Hur mycket jag än vill och gör det. Det spelar ingen roll, ingenting verkar spela något roll längre. Minst av allt oss för dig. Så jag lämnar dig innan du hinner trampa sönder mig till smulor, tills jag är ett med asfalten under dina fötter.


x

i'm a window away


Kul, KUL att grannarna hade fest igår och att dom har direkt insyn. På min säng. Ännu mer kul att jag utan en tanke på något jäkla fönster står och drar av mig plagg efter plagg innan sovstassen åker på. Och att jag faktiskt inte insett att jag kanske verkligen är någons nakengranne. Hur som haver, inte är jag en sådan som ältar sådant. Kan vinka lite och bjuda på en show. NEJ, nu lämnar vi ämnet. Ska slänga i mig lite lunch med min far, sedan ska jag åka till min D. Det var så länge sen sist så det ska bli hur bra som helst.

Och bara sådär på tal om inget, Emma, jag tänker på dig varje dag! Vill bara kunna ringa och säga "Hej, vi går på promenad!" men det går ju inte. Nej, det går inte. Saknar dig min fina.

x

i said; who are you?




Egentligen finns jag nog inte.

x

what is my name, who is this fool?


Fint att jag startade tre konversationer på allas våran kära msn (som nu står och blinkar frenetiskt), när jag är hiskeligt kissnödig och väldigt trött. Men visst. Jag kommer somna på baksitsen imorgon, vilket inte är en sådär jätte bra idé med tanke på att jag antagligen kommer dö (om inte annat skada mig något otroligt) om jag inte håller i mig ordentligt. Så, jag ska nog gå och borsta ur min lilla trut, svida om till nattställ och gosa ner mig med min man. Min lilla feta karl som alltid ligger och väntar på mig. Jag är lite förvirrad i huvudet just nu. Vill nästan åka in och köpa dom där byxorna jag provade idag. Men det blir lite svårt nu. Och imorgon kommer jag inte riktigt orka med den svängomen. Hur som haver. Suck this, nu ska jag dejta min säng.


x

don't ever be afraid to ask for more


Jag lever. Nätt och jämt. Har fortfarande lite kramper i magen men det går väl över efter lite vettig mat. Och sen ska vi betala grekland. Yej! Woh! Yäh! Sommaren börjar kännas i fingertopparna på mig och filtrera hela mitt system. Och vad annat kan jag göra än att älska det?

..urk. Nu måste jag gå och äta.

x

update:


Kräkas, kräkas, kräkas, kräkas. Jag mår oerhört illa med andra ord. Åh crap.


x


Update yet again; Nu mår jag bättre. Efter.. ja. Ett stycke kräkning helt enkelt. Fantastiskt. Nu kan jag i alla fall gå och lägga mig. Och få sova utan att behöva oroa mig för att springa upp mitt i natten och må skit. Yej.

x

dream when the day is gloom




your hands on me, pressing hard against your jeans,
your tongue in my mouth, trying to keep the words from coming out.
you didn't care to know. who else may have been you before.

I want a lover I don't have to love.
I am a girl who's too sad to give a fuck.
where's the kid with the chemicals?
I thought he said to meet him here, but I'm not sure.
you said, "It feels good." I said "I'll give it a try."

I want a lover I don't have to love.
I want a boy who's so drunk he doesn't talk.
hey, where's the kid with the chemicals? I got a hunger and I can't seem to get full.
I need some meaning I can memorize.
the kind I have always seems to slip my mind.

but you, but you...
you write such pretty words, but life's no storybook.
love's an excuse to get hurt.
and to hurt.
do you like to hurt?
I do, I do.
then hurt me.

x

i think i was blind before i met you


Det är inte till att rekomenderas att åka motorcykel i strumpbyxor. Men vad gör man inte för att slippa åka tunnelbana? En liten heads up till mig själv inför lördag. Jeans för i helsike, inga jävla tights!




Alla vet ju vem min prins är. Eller, dom som känner mig vet vem min prins är. Luke. Jo, underligt nog. Det roligaste är nog att det finns en bekant till mig och Moe som är freakishly lik honom. Så när han i sitt ganska rejäla fyllestadie i helgen lutade sig sådär jätte nära för att säga något otroligt onödigt så hoppade hjärtat till lite ojämt och jag blev väldigt medveten om hur det var att andas. För sedan insåg jag vem det faktiskt var, och vem det inte var, så då trillade allt tillbaka i neutral form.

x

all i am is frightened for you, cause you run




x

but my experiment's not getting us anywhere


Jag har redan hunnit plita ner några sidor i min nya fina rosa bok. Boken som ska fyllas med mig. Sedan har jag tänk över saker och ting, och kanske hade jag fel. Kanske är det så det ska vara.



Jag tror inte på det du sa efter den där kvällen. Den kvällen då allt bara gick ganska fel. Då jag gjorde något jag har spenderat tiden nu emellan med att glömma och stoppa i en liten låda för att kasta bort. Men det som sas i det lilla rummet, mellan fyra små trånga kakelbeklädda väggar, det är kvar. Det kommer inte försvinna bara för att ruset från spriten gjorde det. Inte heller bara för att man vaknade upp dagen efter till en grå himmel och kvällen hade förvandlats till dåtid. Så som sagt så tror jag inte på vad du sa några dagar efter den kvällen. Du var alldeles för ärlig, för uppriktig. Det är inte du i vanliga fall. Du som springer runt som en femåring och charmar rumpan av dom du kan. Och ingen tar dig på allvar. Inte jag heller. Men den gången, då gjorde jag det. Då visade du mig en del av dig jag inte tror att många någonsin har sett. Och att jag efter det gick och kastade mig till vargarna, är en helt annan sak. Men jag överlevde. Och nu ser jag dig i ett helt annat ljus. Mitt ljus.



i only know what i've been searching for,
another you so i can love you more


x

it hurts because i'm not of your kind




x

are you kidding?


Jag har inte vart där sedan du slutade. Det var konstigt, även om jag inte var där under den tiden vi faktiskt kände varandra. Helt ärligt har jag inte vart där mycket överhuvudtaget sedan jag flyttade. Men när jag i min stress och aggerssion klev av tunnelbanan och stormade fram på gatan så poppade du in där. Som solen när den reflekterades i en förbikörande bil och bländade mig för en sekund. Jag funderade lite snabbt och förbjudet om du var hemma, och hur du mår nuförtiden. Nu när jag sitter och räknar på fingrarna inser jag att det snart är ett halvår sedan sist. Hur gick tiden så fort? Kanske bara så att jag slutade tänka på dig. Det var bäst så, för egentligen är du ett svin. Du var i alla fall. Men det är väl så det är, och det var väl därför jag inte kunde sluta tänka, inte kunde sluta le tillbaka. Jag får skylla mig själv. Men lite skyller jag på dig. Bara för att jag kom och tänka på dig, en solig kväll som denna.

x

picking up the pieces from your past


Jag gör inte världens bästa syssla just nu. Kanske inte. Lyssnar på Joshua Radin tills det är något som knäcks innuti mig. Och jag gråter, för texterna är för nära, dom har för mycket av just det i sig. Och just för att det är så, kan jag inte sluta lyssna. Det är något av det vackraste som kan nås av mina öron.




x

i don't wanna work with some other dink-heads


Jag är trött idag. Gillas inte att bli väckt av två sms och ett samtal före klockan tio. Sen ringde Moa och meddelade att hon var hungrig. Så då blev det inget mer sova för mig. Men igår var värt idag. Åh så värt. Att bara vara med alla dom får mig att må sådär bra. Jag tänker inte förklara det mer än så. Här är en liten bild att skratta åt, och det här var tillåmed bara under middagen (som förövrigt var oh.so.good).




x

you're every line, every word, everything


Här kan vi snacka vändning, från opepp igår, till SJUKT pepp idag! I och för sig är detta någon man har längtat till ett tag nu. P-FEST! Nu ska jag kasta mig i duschen innan jag blir too late. Woppah!

x

you're my brand of heroin


Att se dig stå där, bland alla andra, fast ändå som om det bara var du där. Dina ögon är fixerade mot mig, dina mörka brunnar till ögon som jag alltid finner mig drunknandes i. Du ler sådär i mungipan, nästan som om du bara ville att jag skulle se det. Jag kan knappt få mina ben att bära mig när känslan brinner genom mig. Jag vill ha dig nära, dom metrarna isär är för mycket för mig att behärska. Som om jag var en öppen bok för dig att läsa så är du här, dina händer ramar in mitt ansikte och du är så nära som jag behöver. Du stryker hårlockar bakom öronen på mig, stryker försiktigt fingrarna över mina ögonlock och spårar mina läppars konturer. Jag försöker förmå mina händer att hålla fast dig, så du inte kan försvinna lika fort som du kom, men dom hänger slappt på sidorna. Dina små gester får hela mig att komma ur balans. Ur fokus. Jag måste fokusera på att andas, in ut in ut in. Var det verkligen så här ansträngande? Hela min kropp går itu, jag går itu i dina armar. Du fångar fortare än jag hunnit inse att jag faller, och jag ligger tryggt i dina armar.


x

you spin my head round, round, round, round


Okej, även om jag var så opepp innan kvällen så var den alldeles sjukt bra. Det kändes så mycket bättre när det faktiskt fanns dom som kände igen en. Och man fick höra lite japanska, koreanska och finska. Lova bort sig till finlandskryssning, prata "allvar", dricka te och se på dans. Alla är så trevliga och otroligt mysiga att kvällen bara flöt på med en sådan fart att man helt plötsligt satt och gäspade. På min lilla egna väg hem, alltså från Moas port till min egen har jag alltid en tankestund med mig själv. Just idag var det varmt i magen, sådär jätte varmt och bubblande och tankarna var bara luddiga moln av lycka. Ibland mår jag bara för bra.


x

the air around her is set in stone




x

let's be more than this


Att man kan vara så opepp på en lördag med så fint väder? Tydligen. Orkar inte ens bry mig om att linda tankarna runt vad jag ska ha på mig imorgon (ett otroligt i-landsproblem gott folk). Snart borde jag hoppa in i duschen och göra mig någorlunda klar inför ikväll. Men som sagt, ingen pepp eller kraft till att lyfta på min runda lilla gump för att ens börja. Så nu ska jag ta och fönstershoppa lite, luta mig tillbaka och lösa lite mer korsord. Tills vidare om inte annat.


x

does my being half-naked bother you?


Hm, känns som om jag är en av dom enda som faktiskt är hemma ikväll. Själv då. Men i don't mind, jag har min korsordstidning, my favorite book och en far som skriker och svär mot tvn. Vem sa att jag inte har allt? Hur som haver, jag har aldrig vart den som känner ångest för att sitta inne såhär. Kikar även runt på en tatuering, för jo jag ska köra all in och göra två stycken samtidigt. Jag har redan bestämt mig och det är väl cirkus ett halvår kvar innan jag ska göra nån av dom så jag har tid att tänka över saken. Smärta som smärta, varför inte ta allt på en och samma gång? Håller även på att spana in mina älsklingar i inbundet format.

Nu svamlar jag skit. Blev lite till mig i brallan när jag hittade böckerna billigare än vad jag väntat mig. Och boxen ska jag bara ha, inget snack om saken. Måste bara vänta lite lite lite tills plånboken tillåter. Helvete. Det kan ju ta sin tid. Synd att jag inte har någon försenad födelsedagspresent att ta ut.. Jag vill ju ha nuuuuu. Nununununununu!




x

and again, and again


Fortfarande lika täppt idag. Jippie, nässprays addict var det ja. Vaknade vid sju rycket, men kände inte riktigt att jag ville gå upp då. Igår tvårdog jag runt halv åtta snåret. Kanske kontentan av att sova för lite timmar för att sedan jobba för många. Nu däremot blir det lite rester från igår sedan en vända till systemet i solen. Bojha! (Ska bara läsa några sidor till i boken. It's like i'm falling in love all over again.)


x

ge mig en kyss innan du går


Hemma! Jag är trött. Borde sova, för jag jobbar tidigt imorgon. Ska strutta utanför dörren senast fem i sex annars så blir jag sen. Woho. 


x

you loose a bit of something





x

everything looks perfect from far away


Vill ni ha en bit av mig? För så här ligger det till. Jag är en trasig person som trippar omkring som om livet skulle kollapsa över mig i vilket ögonblick som helst. Jag tar vad jag kan få och släpper det oftast fortare än jag hunnit känna smaken av det. För jag vill inte ha det egentligen, inte på riktigt. För då måste jag leva med att det kan rinna mig ur fingrarna utan att jag kan greppa tag i det igen. Maktlöshet. Det skrämmer mig, för det har hänt för många gånger att jag bara har kunnat se på medan allt det som var så bra, det som jag höll så kärt, helt plötsligt amputerar bort sig från min själ. Och hur ska jag kunna förklara det såhär i efterhand? Att jag inte litar på folk i första taget. På människor. Jag tycker människor är ett förrädande och rygghuggande släkte. Jag har stora ärr efter att ha gett min tillit och kärlek till folk som sedan tyckte det var kul att hoppa och trampa lite på den. Dom som i ena sekunden har tröstat och torkat tårar, för att i nästa ögonblick håna, peka och skratta bakom ryggen på mig. Så jag är en försiktigare person nuförtiden. Testande. Måste sticka här och där för att se om det verkligen kan vara så perfekt som det verkar. Och kanske är det synd att jag förlorat förmågan att kasta mig naivt och blåögt in i något som kan verka så bra. Jag måste liksom doppa tårna lite först, testa temperaturen för att sedan vela en massa innan jag till slut vadar i. Det finns tillåmed vissa vänner jag har nu som jag fortfarande inte litar helt och hållet på. Jag kan enkelt räkna på ena handen utan att använda ens hälften av fingrarna till att räkna hur många som jag skulle kunna berätta i stort sett allt för. Men samtidigt aldrig allt. Det finns hemligheter som jag aldrig, verkligen aldrig, skulle säga till någon.
Det är mina skuggor, mitt förflutna, min skit.


Men jag hoppas ändå att jag är värd att vänta på. Värd att gräva lite i för att få något djupare än någon fikadejt och en runda på stan med. Jag skulle kunna fortsätta i en hel evighet för att försöka förklara mig själv, men jag skulle aldrig få det riktigt rätt. Plus att vad är meningen med det? Främlingar läser det här. Lite av det som lätt nuddar mitt innersta. Men samtidigt som det är så långt ifrån.


x


well it's over-rated now


Snorar och har mig. Är helt täppt i hela planeten, kan knappt andas. TROR inte kanske att jobbet idag gjorde saken så mycket bättre. Fyra timmars sömn, massa damm och annat skit som virvlade runt där inne. Sedan plexiglasdammet som gjorde att jag fick ont när jag andades. Men då drar man på sig ett munskydd och leker att man är hypokondriker! Men jag har jobbat i alla fall. Knarkat ipren och c-vitaminer för att försöka få fart på mitt immunförsvar. Där vet man ju aldrig riktigt hur det kan gå när det gäller mig däremot. Nu har jag damm i ögat också. Rinner och har sig. Åh vad sexig jag känner mig just nu, inlindad i filtar som en gammal kärring och snorandes och snörvlandes.

Imorgon ska jag ränna på stan, ringa eventuellt nytt jobb och leka med min Moe. It's bound to be a good day. Även om jag snorar ner henne. Höhö.


x

watch my back so i don't fall



(foto: lisaplace.devote.se)

Jag vill ha. Bara för det kommer den inte finnas när jag letar. Eller så kommer den bara inte passa. Sak samma. Jag ska ha.

x

i'd rather waste my life pretending





I got a lot to say to you. Yeah, I got a lot to say. I noticed your eyes are always glued to me.
Keeping them here, and it makes no sense at all.

They taped over your mouth, scribbled out the truth with their lies
You little spies
They taped over your mouth, scribbled out the truth with their lies
You little spies

Crush, crush

Nothing compares to a quiet evening alone. Just the one two of us who's counting on.
That never happens, I guess I'm dreaming again.
Let's be more than this

If you want to play it like a game, well, come on, come on, let's play.
Cause I'd rather waste my life pretending, than have to forget you for one whole minute.


Rock and roll, baby
Don't you know that we're all alone now? I need something to sing about.
Rock and roll, hey
Don't you know, baby, we're all alone now? Give me something to sing about.

That never happens
I guess I'm dreaming again
Let's be more than
No, oh

x

i get lost in the lamps so high


Har inte riktigt vaknat till liv än. Är fortfarande sjuk, så promenaden igår och idag kanske inte var någon bra idé. Men sen när har jag tänkt på mig själv på det sättet? Jag kan inte ta det lungt. Veckan är full med saker att göra och jag tänker inte ens tänka tanken på att ställa in något. Eller, ja en sak fungerar väl. Men jag är för snäll för att säga nej. Dåligt, jag måste ta och lära mig.

Idag är det även pissekallt ute, så jag får bylta på mig lite extra tyg och trycka i mig några alvedon. Snorar och har mig gör jag också. Underbart.


(På tal om veckan så faktiskt, jag tar hellre med någon som inte undviker och ignorerar mig. Jag påstår inte att jag är guds bästa barn och inte gör något fel heller, jag kanske är lika löjlig som du. Men jag känner faktiskt inte för att ge och ge för något som bara faller platt till marken. Och du verkar så nöjd med tillvaron just nu, alla dina vänner som du visar upp på facebook och lindar rosa band runt i texterna du skriver. Så, jag antar att du redan gått vidare. Dags för mig med då. För jag vill inte bli ensam kvar bland spökena av det förflutna.)

x

with the fire in my bones




Jag har ingenting att ge. Det är som att jag inte kan ge dig allt jag borde. Allt jag vill.


 

x


i don't want to lie


Mår så kasst just nu. Håller självfallet på att bli sjuk (och för att jävlas med mig ännu mer drog jag på mig detta i torsdags. Tack). Plus att dop nog är något av det tråkigaste man kan gå på. Visst, mysigt och så fadderela, men jisses. Mitt huvud är lite mosigt just nu, så jag borde sluta skriva. Men jag lever i alla fall, och jag är glad. Även om jag är mosig och hängig. Och jag har haft världens bästa valborgs helg. Puss.

x

RSS 2.0